NEREYE GİDİYORUZ BİLEN VAR MI?

Selam ,

Nereye gidiyoruz bilen var mı? derken çok ciddiydim.Kendimize kurduğumuz yaşam alanımız bile ihlal edilme tehlikesi içindeyken biz ne yapıyoruz?Evet ihlal edilme dedim.Kimse gelip sana eliyle müdahale de bulunmuyor ama toplumsal olarak üzerimize baskı uygulayarak bunu yapmaya çalışıyorlar.Bunu mahalle baskı diye adlandırıyorlar çok komik..

                   Kocasını kaybetmiş dul kadınlara hükümetimiz maaş bağlama kararı almış.Ne kadar güzel ve mantıklı bir karar.Bu kadınlar eşlerinden maaş alamıyor olabilir bir gelirleri de olmayabilir hayatlarını sürdürmeleri için bu para onlara destek olması açısından çok iyi bir uygulama diye düşündüm ,düşünmüştüm ve düşünmeyeceğim.
Ama bir şartla :Eğer kocasını kaybetmiş kadın yalnızsa bu parayı alabilir.Yani bu kadının bir ilişkisi yoksa devletten kendisine 250 tl maaş bağlanabiliyor.
Devlet diyor ki kadına'' sevgili filan edinme senin bir daha bir şeyler yaşamaya hakkın yok.He eğer yaşıyorsan kendi başının çaresine bak eskisi gibi yaşamana devam et'' diyor.Bir de en önemli ayrıntı şu hem sevgilin var hem de maaş almaya başvuru yapmışsan seni araştıracaklar eğer doğru söylemişsen hayatında kimse yoksa o parayı çatır çatır alıyorsun ama yok araştırmada sevgilin olduğu ortaya çıkarsa hiç bir şey alamıyorsun.Üstüne üstük bir de mahallene rezil oluyorsun.
''AAA gördün mü bak filanca maaş alamamış sevgilisi varmış adama öleli daha ne kadar oldu'' diye seksen laf duyacak.

Vay be işte o yüzden nereye gidiyoruz bilen var mı ? diyorum.Bu nedir?Bu nasıl bir rezilliktir.Al paranı başına çal..Tabii bunları ben diyorum.Bizim milletimiz demez o parayı alabilmek için seksen takla atmaya kalkarlar.Neden?Çünkü insanların gözlerini önce açlığa alıştırıyorlar ondan sonra ufak ufak doyurmaya kalkıyorlar tabii izdiham oluyor çok normal.Ama bizim milletimiz bunu da görmez adamlar çalışıyor der çekilirler kenara...

                             Aynı olayı Gençliğe Hitabeyi kaldırmayı düşünürken yaptılar.Sonra ''biz sıçtık nasıl sıvarız'' misali ankete döndüler.Anketi de kendi firmalarına yaptırdılar.Yüzsüzce'' ayet mi var niye kalkmıyor yahu''diyenler'' anket yaptık ,halk kalsın dedi.'' diyerek kenara çekiliverdi.
Oh ne ala memleket ne ala düzen..Neden yapıyor bunu?Hitabede yazanlar işine gelmiyor da ondan çünkü gaflet ve delalet içinde sürüsüne adam var da ondan.
Şu anda kurulan düzene göre kimin arabasına biniyorsan onun türküsünü söyleyeceksin.
Ana fikir bu............Bunu yapıyorsan tüm işlerin çözümlenir.

Off yine çenem düştü.Ama ne yapabilirim.Konuşmak,yürümek ,yazmak boş..O kadar yürüyüş yapıldı fos.Konuşan çok fos.Adamlar düzeni kurmuş uyguluyor.Senin cahil milletin bunu görüp anlamıyorsa sen ne yaparsın. HİÇ.....


SİZE İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ HİÇLİKTE BAŞARILAR DİLERİM.....
         
                             














Yorumlar

Popüler Yayınlar